Technologia Veeam gwarantująca ciągłość działania w ofercie OVH

Awarie czy cyberataki - zagrożenia związane z naruszeniem bezpieczeństwa danych w skali globalnej już w 2019 roku mogą sięgnąć aż 2,1 miliardów dolarów. Ochrona oraz dostępność do informacji są kluczowymi czynnikami gwarantującymi przedsiębiorstwom szybkie uruchomienie krytycznych aplikacji, kluczowych dla ich działalności operacyjnej. Dlatego wspólnym celem OVH, globalnego lidera usług cloud oraz Veeam® Software, wiodącego dostawcy rozwiązań do tworzenia kopii zapasowych i odzyskiwania danych, jest zapewnienie przedsiębiorstwom ciągłości działania usług. Dzięki Veeam Cloud Connect, innowacyjnej usłudze dostępnej w OVH, zabezpieczenie infrastruktury poprzez backup, bezpieczne przechowywanie kopii w chmurze oraz replikację danych w centrach danych OVH, stało się szybsze i prostsze. Oferta obu firm umożliwia przedsiębiorstwom zintegrowaną strategię ochrony danych z wykonywaniem i przechowywaniem kopii w innej lokalizacji, bez potrzeby zarządzania nią. „Uniwersalna zasada Veeam, odnosząca się do dostępności danych i usług i skuteczna w razie awarii, to reguła 3-2-1. Pomaga ona odpowiedzieć na dwa ważne pytania: ile plików kopii zapasowych jest potrzebnych i gdzie powinny być przechowywane. 3-2-1 oznacza trzy kopie danych na dwóch nośnikach, z których jeden znajduje się w innej lokalizacji. Infrastruktura OVH ułatwia zdalną kopię danych w zabezpieczonej chmurze, z dodatkową replikacją na poziomie infrastruktury, co sprawia, że jest to rozwiązanie klasy premium. To realna korzyść dla klientów” - deklaruje Laurent Garcia, Cloud Senior Director w Veeam. Konstruując ofertę (także dostępną w opcji jako oddzielna licencja), spełniającą konkretne potrzeby użytkowników, zebrano opinie klientów rozwiązania, które wcześniej wprowadzono na platformie SoYouStart. Oferta ta integruje szyfrowanie informacji dzięki połączeniu SSL, replikację danych w chmurze OVH oraz rozwiązania WAN Accelerator, służącego do przyspieszenia transferu danych. Więcej szczegółów o Veeam® Cloud Connect, wraz z przejrzystym cennikiem. « Efektem współpracy z naszym partnerem – firmą Veeam - jest kompletne rozwiązanie służące tworzeniu kopii zapasowych, którego potrzebuje biznes. Oferując Veeam® Cloud Connect w zabezpieczonej infrastrukturze OVH upraszczamy procedurę wdrażania strategii ochrony danych i zarządzania nią w firmach. Stabilność technologii Veeam, połączona z jakością naszych rozwiązań chmurowych, gwarantuje wznowienie działalności firm, bez ograniczeń. » - dodaje Mehdi Bekkai, menedżer produktu cloud w OVH. Podczas gdy ceny ofert zewnętrznych kopii zapasowych są często bardzo wysokie, OVH, bazując na swoim know-how i doświadczeniu w zakresie usług cloud proponuje przejrzystą i prostą ofertę o wysokiej jakości, która jest jedną z najbardziej konkurencyjnych na rynku. Więcej informacji o Veeam® Cloud Connect oraz cennik usługi, oparty na realnie wykorzystywanej przestrzeni, znajduje się na stronie WWW. (1) Badanie zrealizowano na zlecenie Juniper Research w 2015. Kontakt prasowy OVH : Joanna Parasiewicz
joanna.parasiewicz@corp.ovh.com