OVH osiągnęło próg 1000 pracowników i kontynuuje rekrutację

1 w 1999, 10 w 2000, 500 w 2012, dziś 1000... OVH zatrudniło Kanadyjczyka jako 1000. pracownika i osobę z Roubaix jako pracownika nr 1001. Jest to obraz międzynarodowego rozwoju firmy po dwóch stronach Atlantyku.

« W listopadzie 2013 roku ogłosiliśmy, że będzie nas 1000 w roku 2015. Z przyjemnością potwierdzamy, że kolejny raz osiągnęliśmy nasz cel! », mówi Laurent Allard, CEO grupy. « Najnowsi pracownicy prezentują chęć firmy do kontynuowania strategii podążania tam, gdzie obecność firmy stanie się strategiczna, czy chodzi o tworzenie nowych centrów danych, rozwój zespołów programistów czy wdrażanie zespołów handlowych i relacji z klientem », dodaje. Aby utrzymać wzrost, grupa wzmacnia swoje zespoły techniczne. Kandydaci na stanowiska programistów powinni znać różne języki programowania, takie jak Python, Angular, Node JS, C, C++, Java i Go. Kandydaci na stanowiska devops i administratorów systemów powinni doskonale znać środowisko Linux, platformy OpenStack i Docker oraz technologie open source dla Big Data, przestrzeni dyskowych i baz danych. Stanowiska te wzbogacą istniejące już zespoły pracujące w Roubaix, w Breście, Rennes i Lyonie oraz w filiach w Hiszpanii, Polsce i w Kanadzie.

OVH prowadzi również rekrutację na stanowiska związane z obsługą klienta i poszukuje osób na stanowiska doradców technicznych i handlowych. Aby zapoznać się ze wszystkimi produktami i usługami proponowanymi przez giganta z Roubaix oraz z metodami pracy, nowi pracownicy będą korzystać z kilku tygodniowego szkolenia w Training Center grupy. Aby przeprowadzić rekrutację 300 osób, OVH liczy na skalę swoich projektów, swój dynamizm i ambicje międzynarodowe. Grupa mnoży działania w kierunku zdobycia kandydatów. Przykładem jest utworzenie nowej strony internetowej dotyczącej rekrutacji ovh.careers, na której znajdują się wszystkie informacje na temat dostępnych miejsc pracy. Poprzez program « Cloud at school » grupa nawiązała współpracę z wieloma szkołami, takimi jak uniwersytet w Lille, ISEN, IG2I czy Supinfo i Gaston Berger, aby rekrutować młodych absolwentów. Niedawno OVH rozpoczęło współpracę z dwiema szkołami dla programistów: Simplon w Roubaix i PoP School w Valenciennes, która w przyszłym roku powita pierwszych uczniów.

Zespoły zajmujące się rekrutacją spotykają się z przyszłymi pracownikami na licznych targach i wydarzeniach.

Wszystkie oferty pracy są przedstawione na tej stronie: ovh.careers