Nowe centrum danych w USA wspiera globalny rozwój OVH

Według przewidywań 451 Research wydatki związane z technologią cloud computing sięgnęły około 20,8 miliarda euro w 2016 roku i wzrosną do ponad 42 miliardów euro w roku 2020. Obecni klienci korzystający z rozwiązań chmurowych decydują się na skalowanie środowisk IT, podczas gdy firmy niekorzystające z modelu chmury starają się unowocześnić swoje systemy IT tak, aby być gotowym na migrację do chmury obliczeniowej. Przewiduje się, że pozycję lidera, pod względem zapotrzebowania na rozwiązania chmurowe, utrzymają Stany Zjednoczone, których rynek do 2020 roku będzie wart 7,1 miliarda euro (według Global Industry Analysts ). Centra danych OVH, dzięki wykorzystaniu certyfikowanych zielonych technologii, cechuje wysoki stopień energooszczędności. Serwery są skutecznie chłodzone cieczą, co powoduje, że firma nie tylko redukuje zużycie energii, ale także może zwiększyć efektywność procesorów. Potencjał technologii chłodzącej będzie również wykorzystany w centrach danych zlokalizowanych w Vint Hill i Hillsboro, co da OVH przewagę na rynku północnoamerykańskim. "Wiodące firmy technologiczne latami zastanawiały się, jakie technologie chłodzące pozwolą oszczędzić energię i pieniądze" – powiedział Pascal Jaillon, wiceprezes działu Badań i Rozwoju, OVH US. "Dotychczas centra danych schładzały serwery korzystając z drogiej i niewydajnej klimatyzacji. Innowacyjne rozwiązanie OVH jest jednym z pierwszych, które zostało wprowadzone na dynamicznie rozwijającym się rynku amerykańskim". Centrum danych na zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych wzmocni potencjał ośrodka w Vint Hill na wschodnim wybrzeżu, tym samym gwarantując przedsiębiorstwom działającym na terenie USA redundancję i wysoką skalowalność. Placówka mieszcząca się zaledwie 30 kilometrów od Portland pomieści 80 tysięcy serwerów na powierzchni ponad 10 000 metrów kwadratowych. Centrum danych w Vint Hill, którego powstanie ogłoszono w październiku, jest obecnie w trakcie budowy. Firmy zainteresowane usługami na terenie Stanów Zjednoczonych, od lata tego roku będą mogły skorzystać z oferty placówki. Celem planu rozwoju OVH jest dotarcie do ponad miliona klientów z szerokim wachlarzem usług dostępnych w centrach danych zlokalizowanych w 11 krajach, położonych na czterech kontynentach. Uruchomienie centrum danych w Hillsboro zwiększy globalną sieć światłowodową o przepustowości większej niż 10 Tbps, zapewniając tym samym optymalny czas przesyłu danych i ich bezpieczeństwo. Aby zapewnić ciągłość działania swoich usług, OVH oferuje swoim klientom 32 punkty udostępniania danych (PoP) połączone tysiącami kilometrów sieci światłowodowej. Ponadto, wszystkie nowe centra danych oferują darmową ochronę Anty-DDoS. Dołącz do OVH
OVH prowadzi rekrutację w Stanach Zjednoczonych. Sprawdź dostępne stanowiska pracy .
Sprawdź ofertę i lokalizacje centrów danych OVH .